Thor: Ragnarök Rendező: Taika Waititi Író: Eric Pearson, Craig Kyle, Christopher Yost Zeneszerző: Mark Mothersbaugh Fős...

Főoldal » , , , , , , , , , , , » Asgard bukása, meg egyéb finomságok - Thor: Ragnarök élménybeszámoló

Asgard bukása, meg egyéb finomságok - Thor: Ragnarök élménybeszámoló

Thor: Ragnarök
Rendező: Taika Waititi
Író: Eric Pearson, Craig Kyle, Christopher Yost
Zeneszerző: Mark Mothersbaugh

Főszereplők: Christ Hemsworth, Tom Hiddlestone, Cate Blanchett, Tessa Thompson, Mark Ruffalo, Idris Elba, Jeff Goldblum, Karl Urban

Magyar megjelenés: 2017. november 1.
Magyar DVD megjelenés: 2018. március 21.

Játékidő: 130 perc

IMDb-lap


Tudom, ildomosabb lenne sorban nézni a filmeket, de nem tudok várni arra, hogy mindegyik rész megérkezzen lemezen hozzám, így azokat nézem először, amiket alapjáraton letöltve néznék az itthon megjelent formátum gagyisága végett.

Így esett, hogy a Galaxis őrzői 2 után - amiről nemsokára érkezik az élménybeszámolóm - a Thor 3 került terítékre. Döntésemet az is mozgatta a főgonosz személye mellett, hogy azt olvastam tele van poénokkal, így nem volt kérdés, hogy ezzel folytatom a sort.

Emlékszem, amikor még csak bejelentették, hogy egy női karakter lesz a film főgonosza, rögtön tudtam, hogy ez a film, függetlenül attól, hogy MCU, érdekel engem. Az előzeteseit rengetegszer meg is néztem, de valahogy a moziba még sem jutottam el. Ugyancsak öreg hiba volt…

Na de lássuk miért is volt az!

1. A TÖRTÉNET:

A történet elején Thor, fogságban vergődve mesél nekünk meg egy csontváznak a kalandjairól, és hogy megpróbálta összegyűjteni a Végtelen köveket, sikertelenül. Na meg, hogy hogyan került abba a ketrecbe.

~A története annyira lehengerlő volt, hogy még a csontváz álla is leesett, mondanom sem kell az elején kiégetett a film, nem volt kérdés, hogy folytatom :D ~

Majd rögtön itt megismerkedünk Surturral, aki a prófécia szerint elhozza a Ragnarököt Asgardra, vagyis a teljes apokalipszist.

~Tök jól nézett ki, olyan volt a teste, mint egy láva tó, csak ennyire beképzelt ne lenne.~

Már itt az arcunkba tolnak egy sor poénos jelenetet, egy tipikus párbeszéddel megspékelve. A végig pörgős, vicces és Thorhoz hű nyitó jelenet és egy „isteni” megmenekülést követően visszatérünk Asgardra, ami nem éppen olyan, mint amikor Thor elhagyta.

~Kapunk egy nagyon jó Matt Damon cameo szerepet is ám :D ~


Nem kell sok idő, - Igazából majdnem egyből - Thor rájön a turpisságra és Lokival közösen elindulnak megkeresni az apjukat, Odint. Meg is találják egy régi barát, Dr. Strange segítségével, ahol lehull a lepel  egy rejtegetett, de annál súlyosabb és fenyegetőbb titokról, miszerint a nővérük, a vérszomjas Hela el fog jönni, hogy megszerezze a jogos jussát - az amúgy jogosan Őt megillető örökséget -, a trónt.
Már itt megmutatkozik hatalmas ereje, amikor megtartja, sőt elpusztítja a Mjölnirt, Thort meg Lokit pedig egyszerűn kilöki a világűrbe. Ezután, mint aki jól végezte dolgát, a királynők eleganciájával besétál a Bifröstön át Asgardra.

~Az egyik kedvenc jelenetem :3  lehetne akár a Hela: Hazatérés is a jelenet címe :D ~

Bemutatkozásként rögtön ki is nyírja azokat, akik fegyvert ragadtak ellene, kivéve Skurge-öt, aki hajlandó volt letérdelni elé. Nevezhetjük a gyávának, szerintem szimplán a túlélési ösztöne volt erős, főleg a végén látottak fényében.
Ezek után ugrunk a Sakaarra, az elveszett dolgok bolygójára, ahová Thor és Loki zuhant .
Itt megismerkedünk Valkűrrel, aki elfogta és leszállította a bolygó urának, a Nagymesternek Thort, hogy gladiátort csináljon belőle – Előtte Stan Lee levágja Thor haját, mondhatni Isten káromlás :D  - és, hogy megküzdjön a Bajnokkal, aki persze egy régi ismerős, Hulk. A Bajnokot az nem hatja meg annyira, hogy egy bajtárssal áll szemben.

~Már itt is bundáztak, pedig easy peasy lett volna Thornak :/ ~

Közben Hela átvette az uralmat Asgard felett, kaptunk egy kis eltitkolt történelem leckét, kinyírta a hadsereget és szeretné azokat is, akik nem állnak mellé.

~Persze a poén állandó kelléke a filmnek, de ez nem is baj, hisz mindegyik tökéletesen működik, semmi erőltet vagy gyenge poén.~

Thor nem óhajt sokáig a bolygón maradni így összeszed egy szedett-vedett csapatott, elnevezte Bosszúvágyóknak, közösen kiötlöttek egy menekülési tervet, ami pont akkora hülyeség, mint amennyire be is válik nekik. Egyenesen visszamennek Asgardra az Ördög segglyukán keresztül, ahol elkezdődik a végső összecsapás. Thor Asgardon kívül a szemét is elveszti, de legalább megkapjuk az igazi Mennydörgés Istenét.

~Nekem sokkal jobb tetszik rövid hajjal és a fejszével vagy anélkül~

Végül egy nem várt szövetségessel, vagyis valami olyasmivel sikerül legyőzni Helát, de biztos vagyok benne, hogy hallunk még felőle.

~Végérvényesen az egész konfliktus két testvér rivalizálására épült amúgy.~

2. A SZÍNÉSZEK JÁTÉKA:

Tele volt remek színészekkel a film, Én mégis, meglepő módon Tessa Thompson-t emelném ki.
Nagyon szoktak idegesíteni az ilyen kaliberű, menő, női karakterek, de itt valahogy az egyik kedvencem lett. Nagyon hihetően alakította az iszákos, flegma és nagyképű, de közben megtört és szenvedő, bosszúszomjas Valkűrt.

Másodsorban Lokit emelném ki. Azon gondolkodtam, hogy Helát tegyem a második helyre vagy se, de észérvek felsorakoztatása után Tom Hiddleston nyert.
Nagyon szerettem a színész arcjátékát. Minden jelenetben a helyzethez illően alakított, ami azért kincs manapság, valljuk be.

És végül, de nem utolsó sorban a Cate Blanchett által alakított Heláról szólnék pár szót. Nagyon érdekes arca van a színésznőnek, főleg amikor a szarvas sisak volt a fején. Meg, még ami feltűnt, hogy széles szája van, ami kicsit furcsa, de nem rossz értelemben. Helát egészen jól alakította, bár nekem néha nem tetszett a mimikája, szóval nem volt tökéletes, de a karakter maga nagyon tetszett.

3. A LÁTVÁNY:

Ugyancsak, mint a többi szuperhősfilmnél, a látvány elengedhetetlen. Itt sem volt másképp, de nem arra volt építve szerencsére a történet.
Hulk, az Ördög segglyuka, az űrben játszódó jelenetek, Sutur, minden nagyon jól és részletesen meg volt alkotva.

4. A HELYSZÍNEK:

Túl sok helyszín nem volt a filmben, Asgard fényűzése, majd pusztulása és Sakaar romlottsága, ami inkább hasonlít egy szemétlerakóhoz, mint egy fejlettebb bolygóhoz, rendkívül fantáziadúsak voltak.

5. A FILM ZENÉJE:

Természetesen senkinek nem kell…
~Legalábbis remélem :P ~
…bemutatnom a Led Zeppelin "Immigration Song" című dalát, ami a film központi slágere.
Magáról az OST-ról, csak felszínesen tudok nyilatkozni. Az elején lévő 3 track nagyon jó lett, a többit még nem hallgattam meg

6. TECHNIKAI SPECIFIKÁCIÓK:

Ez a film (is) itthon csak egy méltatlan DVD kiadást élt meg, így kénytelen voltam letöltve nézni. A kép az tökéletesen éles volt, semmi gondom nem volt vele. A hang magyar DD 5.1 itt is, és persze DVD-s de egészen szépen szól  zúzós jelenetekkor is. Nem tökéletes, de ennek már örülünk :D

7. ÖSSZEGZÉS:

Egy ugyancsak többször nézhető és tökéletesen élvezhető, vicces és izgalmas szuperhős film lett a Ragnarök is.
Megjegyzem tényleg nem volt túl sötét, ahhoz képest, hogy mi a film témája, de valahogy ez engem nem zavart. A sötét tónus maradjon meg a DC-nek :P

Bátran megadom neki a 8,5/10-et! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Rendszeres olvasók